Adatvédelmi tájékoztató az EGT és az Egyesült Királyság területén élő felhasználók számára az általános adatvédelmi rendelettel összhangban

[Utolsó frissítés: 2022. március 22.]

A jelen adatvédelmi tájékoztató további információkat tartalmaz A Viber adatvédelmi szabályzatában foglaltakhoz képest, és az Európai Gazdasági Térség (EGT) és az Egyesült Királyság területén élő felhasználókra vonatkozik (a továbbiakban „Az EU régióra vonatkozó adatvédelmi tájékoztató”) az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően.

Az EU régióra vonatkozó adatvédelmi tájékoztató információkat nyújt az általunk végzett adatkezelési tevékenységről, az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó jogalapunkról, azon harmadik felek kategóriáiról, akikkel megosztjuk az Ön személyes adatait, az európai régión kívüli adattovábbításról, az adatmegőrzésről, valamint az általános adatvédelmi rendelet és az Egyesült Királyság Data Protection Act 2018 (a Data Protection, Privacy and Electronic Communications [Amendments, etc.] [EU Exit] Regulations 2019 1. melléklete szerint  módosított állapotában) (a továbbiakban együttesen „GDPR”) szerint, valamint a Szolgáltatásaink igénybevétele során a Viber által kezelt, Önre vonatkozó személyes adatokkal kapcsolatos jogaira vonatkozó információkról (a Viber Felhasználási feltételeiben részletezettek szerint).

TARTALOMJEGYZÉK
Adatkezelő és adatvédelmi tisztviselő

A Viber Media S.à r.l., a Luxemburgi Nagyhercegség joga alapján bejegyzett „société à responsabilité limitée” az Ön személyes adatainak a kezelője.

Az alábbiak szerint léphet kapcsolatba velünk és adatvédelmi tisztviselőnkkel:

  • Online űrlapunk elérhető a következő címen: https://help.viber.com/en/contact – kérjük, válassza az „adatvédelmi megkeresés” vagy a „GDPR-megkeresés” kategóriát.
  • Az alkalmazásban található „kapcsolat” űrlap segítségével.
  • E-mailen: DPO@viber.com
  • Levélben:
    Viber Media S.à r.l.,
    Data Privacy Officer
    2, rue du Fossé, L-1536
    Luxembourg, Grand Duchy of Luxembourg.

Ugrás az elejére

Az általunk gyűjtött adatok

A Viber Alkalmazásunk és Szolgáltatásaink működése és használata személyes adatok gyűjtésével jár, amelyek típusa a szolgáltatás és a velünk való kapcsolat jellegétől függ. Amikor például Ön regisztrál a Viberre, közvetlenül személyes adatokat ad meg nekünk. A felhasználóink eszközéről is automatikusan gyűjtünk bizonyos személyes adatokat. Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen információkat gyűjtünk és hogyan.

Az alábbiakban felsoroljuk a Szolgáltatásaink, ideértve az Alkalmazás és a weboldal használata során gyűjtött személyes adatok típusait. Megjegyezzük, hogy az általunk gyűjtött személyes adatok bizonyos típusai szükségesek az összes Viber Szolgáltatáshoz (például az Ön telefonszáma), bizonyos típusú adatok kizárólag az Ön által használni kívánt bizonyos szolgáltatásokhoz vagy funkciókhoz szükségesek (például Viber Pay), és bizonyos típusok opcionálisak, és az Ön döntésétől függenek (például a fényképe).

Nem olvassuk, hallgatjuk vagy tároljuk az Ön magánjellegű üzeneteit és/vagy hívásait:

Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy nem olvasunk vagy hallgatunk bele az üzeneteibe és/vagy a Viberen keresztül kezdeményezett hívásaiba, és (az átlagosan egy másodpercnél is rövidebb ideig tartó) kézbesítést követően nem tároljuk ezeket az üzeneteket (beleértve az azokban továbbított médiafájlokat). Ha az üzenetet bármely ok miatt két héten belül nem kézbesítettük, az üzenet a szervereinkről törlésre kerül. Megjegyezzük, hogy lehetőséget biztosítunk arra, hogy a csevegési előzményekről biztonsági mentést készítsen saját külső adat biztonsági mentési szolgáltatása (például iCloud vagy Google Drive) segítségével – a biztonsági mentéssel kapcsolatos további információkat lásd ITT.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül vagy a Viber tevékenységeiben való részvétel során megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön mobilszáma (beleértve az ország/hálózat mobil hívószámát);
    • az Ön személyes azonosító adatai (pl. név, születési dátum), ha megadta azokat;
    • az Ön elérhetőségei (pl. e-mail cím), ha megadta azokat;
    • az Ön fiókjának bejelentkezési adatai, mint például a felhasználónév és az Ön által választott jelszó vagy biztonsági PIN-kód, ha van ilyen;
    • eszközazonosítók, az alábbiak szerint.
  • Az Ön fényképe, ha megadta (beleértve az avatarokat stb.).
  • Az Ön érdeklődési köre, ha Ön úgy döntött, hogy megadja azokat nekünk.
  • A telefon címjegyzéke, azaz a nevek, a telefonszámok és a kedvencek listája a névjegyzékekből, ha engedélyezte a hozzáférést hozzájuk.

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely: az általunk gyűjtött IP-címek és további információk (pl. telefonszám körzetszáma) segítségével becsüljük meg az Ön általános tartózkodási helyét (pl. város szinten).
  • GPS alapú tartózkodási hely: a GPS-helymeghatározási adatokat nagyon speciális célokra gyűjtjük (az alábbiakban részletezettek szerint), kizárólag akkor, ha Ön erre engedélyt adott nekünk.

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk:

  • Megvásárolt előfizetések, termékek vagy szolgáltatások:

Ha Ön egyenleget vásárol vagy előfizet egy Viber Out csomagra az alkalmazásunkban vagy a weboldalainkon, kezeljük a számlázási adatait (pl. teljes név vagy az Ön felhasználóneve, telefonszáma, fizetési módja), valamint a tranzakciókkal kapcsolatos információkat (pl. a vásárlás összege; a vásárlás dátuma, pénznem; IP-cím, ország, a hitelkártya első és utolsó 4 számjegye).

  • Viber Chatbot Fizetési Tranzakciók:

Tranzakciókkal kapcsolatos adatok (a vásárlás időpontja és dátuma, a vásárlás leírása, a vásárlás összege, pénzneme, a kereskedő stb.)

  • Viber Pay Szolgáltatások:
    • „ismerd az ügyfeledet” („KYC”) adatok – beleértve a teljes nevet, a születési dátumot, a tartózkodási hely szerinti országot, a nemzeti személyazonosító okmány kibocsátó országát, valamint a KYC-ellenőrzés státuszának megerősítését (azaz, jóváhagyott vagy elutasított);
    • tranzakciókkal kapcsolatos információk – beleértve a digitális pénztárca egyenlegét, a felhasználó hitel/betéti kártyájának tokenizált változatát, a fizetési tranzakciók előzményeit (beleértve az összeget, a pénznemet, a dátumot, a kereskedő/fogadó személyét); ezen túlmenően, ha Ön fizetéseket indít vagy fogad, hozzáférhetünk a küldő vagy fogadó fél számlaadataihoz (pl. számlaszám), illetve tárolhatjuk azokat;
    • az Ön IBAN- és pénztárca-azonosítója;
    • az Ön e-mail címe.

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok, pl. sütik és más eszközazonosító technológiák (a továbbiakban „sütik és nyomkövető technológiák”) segítségével gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók, azaz a weboldalaink és alkalmazásaink eléréséhez használt eszközök azonosítói, beleértve az IP-címet, az egyedi eszközazonosítókat, a hirdetésekhez kapcsolódó azonosítókat, MAC-azonosítókat.
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok, például naplófájlokban tárolt információk, amikor Ön például eléri a szolgáltatásunkat vagy a weboldalunkat, beleértve a hozzáférési idő- és dátumbélyeget, a megtekintett oldalakat, az IP-címet, a weboldalunkra irányító oldalakat, a hibákkal kapcsolatos információkat és az összeomlási jelentéseket.
  • Tevékenységi adatok, amelyek a Szolgáltatások használatával kapcsolatosak, mint például a kapcsolat állapota, hogy kapott-e és látta-e az Önnek küldött üzeneteket, hogy éppen egy másik hívást folytat-e, valamint az Ön által küldött és fogadott hívásokkal és üzenetekkel kapcsolatos adatok, mint például a hívás hossza, a hívó és hívott fél, az üzenet küldője és fogadója, valamint az üzenetküldés időpontja, az Ön személyes preferenciái a használathoz kapcsolódóan (például milyen gyakran, milyen hosszú ideig, milyen beállításokat választott stb.). Az ilyen tevékenységi adatok magukban foglalhatják a következőket is:
    • az Ön engedélyével adatokat gyűjthetünk az Ön által az üzenetein keresztül vagy az Alkalmazáson belül máshol meglátogatott linkekről; valamint a közösségekben, csatornákban végzett tevékenységével kapcsolatban – adatokat gyűjthetünk az Ön által látogatott vagy követett közösségekről és csatornákról, az Ön által kedvelt üzenetekről, az Ön által küldött üzenetekről, az Ön által megtekintett tartalmakról;
    • a Csevegési Bővítményeken keresztül keresett és megosztott elemek;
    • kiválasztott vagy beváltott ajánlatok.
  • Egyéb eszközadatok, az eszköz operációs rendszerére, böngészőjére, a böngésző vagy az operációs rendszer nyelvére, vezeték nélküli hálózatára, mobilszolgáltatójára vonatkozó adatok.

A sütik általunk és partnereink által történő használatáról, valamint az Ön választási és ellenőrzési lehetőségeiről A Viber által használt hirdetésekre, sütikre és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzatban találhat további információkat.

Más forrásokból gyűjtött vagy kapott adatok és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok:
    • Amikor egy közösségi oldalon, például a VK-n keresztül lép be – a nyilvános profilja, beleértve a nevét, családi állapotát, életkorát, avatarját, ismerősei listáját, az Ön által követett vagy Önt követő fiókokat, e-mail címet, születésnapját, korábbi munkahelyeit, iskoláit, érdeklődési köreit, lakóhelyét (ország és város) és az Ön általa megtekintett videókat kezeljük. A hozzáférés folyamatos, és azon alapul, amit már nyilvánosan megosztott;
    • A közösségi médián lévő ismerősein keresztül kapott közösségi médiaadatok, az Ön és az ismerőseinek az ilyen közösségi médiaoldalakon alkalmazott beállításaitól függően.
  • Az Ön címjegyzék szerinti neve más felhasználók eszközein tárolt formában, ha a felhasználók úgy döntöttek, hogy megosztják velünk a névjegyeiket.
  • A Viber az Ön fiókjával és Eszközazonosítójával kapcsolatos következtetett adatokat is kezelhet,például:
    • következtetett nem – például a nevéből következtetve;
    • következtetett érdeklődési kör – az Ön által meglátogatott linkekből, valamint a közösségeken és csatornákon belüli tevékenységéből következtetve, amennyiben Ön ezt engedélyezte;
    • harmadik féltől származó adatokból és a hirdetésekkel kapcsolatos interakciókból származó következtetések az Ön eszközazonosítójához kapcsolódó következtetett adatokat (főként a weboldalunkon és a Szolgáltatásainkban használt sütik vagy más nyomkövető technológiák által generált egyedi eszközazonosítót) kaphatunk megbízható külső hirdetőinktől és szolgáltatóinktól. Az általunk kapott következtetett adatok tartalmazhatnak az Ön érdeklődési körére és jellemzőire vonatkozó következtetéseket, amelyeket harmadik felek generálnak az Ön által meglátogatott más weboldalakból és szolgáltatásokból (például, hogy érdekli-e Önt a pénzügyi technológia, az autók stb., hogy milyen jövedelmi csoportba tartozik, valamint hogy a GPS-koordinátái alapján milyen helyeket szokott felkeresni). Ezen túlmenően következtetéseket lehet levonni azokból az adatokból, amelyek arra vonatkoznak, hogy Ön hogyan reagál az alkalmazásunkban megjelenített hirdetésekre, miután rájuk rákattintott, valamint megbízható harmadik felek által külső hirdetési platformokon biztosított hirdetéseinkre történő, az Ön eszközazonosítójához kapcsolódó kattintásokból (és az Alkalmazásunk ezt követő telepítéséből) származó tevékenységeire és preferenciáira. További információkat A Viber által használt hirdetések, sütik és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzatban találhat.

A felhasználó által rendelkezésre bocsátott tartalom

Ha Ön úgy dönt, hogy részt vesz a Viber tevékenységeiben (pl. nyereményjátékok), illetve a Viberen elérhető közösségek/csatornák/botok tevékenységeiben való részvétel részeként Ön önkéntes alapon közzé tehet, elküldhet vagy posztolhat olyan tartalmakat, például videókat, képeket, grafikákat, szövegeket stb., amelyek személyes adatokat (pl. egy személy képét) tartalmazhatnak.

A velünk folytatott kommunikációból származó adatok, beleértve a támogatási, ügyfélszolgálati és egyéb megkereséseket:

Ha úgy dönt, hogy kapcsolatba lép velünk az általunk rendelkezésre bocsátott kommunikációs eszközökön keresztül, megadhat számunkra bizonyos információkat, például az Ön elérhetőségi adatait (pl. név, e-mail cím, telefonszám, mobilszolgáltató, ország – főként, ha Ön nem felhasználója a szolgáltatásainknak) és egyéb olyan információkat, amelyeket Ön önkéntesen kíván megadni (főként azzal a problémával kapcsolatban, amelyet szeretne, hogy kezeljünk vagy megoldjunk). Tárolni fogjuk az Önnel folytatott kapcsolattartási előzményeket és levelezést.

Nem felhasználói adatok:

Viber-felhasználó telefonjának címjegyzékében tárolt mobiltelefonszám és név: akkor is kezelhetjük az Ön mobiltelefonszámát, ha Ön nem Viber-felhasználó, amennyiben az Ön telefonszáma szerepel a meglévő felhasználó által rendelkezésünkre bocsátott címjegyzékében (és amennyiben az adott felhasználó engedélyt ad nekünk a készülék címjegyzékéhez való hozzáférésre). A felhasználónk által elmentett nevet fogjuk elmenteni. Ezt azért tesszük, hogy megmutassuk a felhasználóinknak, hogy a névjegyzékükben ki használja már a Szolgáltatásainkat és ki nem, hogy a felhasználók hatékonyabban megtalálhassák és kommunikálhassanak azokkal az ismerősökkel, akik felhasználók vagy nem felhasználók, és kizárólag addig, amíg az adott Viber-felhasználó fiókja létezik a Viberen. Abban az esetben, ha Ön aktív felhasználó lesz, azok a meglévő felhasználók, akiknek a telefonkönyvében szerepel az Ön száma, értesítést kapnak arról, hogy Ön csatlakozott a szolgáltatáshoz, és Ön automatikusan bekerül az alkalmazásuk névjegyzékébe.

Ha Ön nem Viber-felhasználó, és szeretné, ha nem kezelnénk a telefonszámát, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő weboldalon: https://help.viber.com/en/contact.

Üzleti partnerek adatai:

Ha üzleti célból, üzleti partnerünkként kommunikál a Viberrel, a Viber elmenti az Ön által megadott elérhetőségi adatokat (telefonszám, e-mail cím, postacím stb.) és a cégeink közötti üzenetváltásokat. Megbízható külső szolgáltatókat veszünk igénybe az ilyen adatok kezelésére és tárolására.

Ugrás az elejére

Hogyan használjuk fel az Ön adatait, és az Ön személyes adatai kezelésének jogalapja

A GDPR értelmében az Ön személyes adatainak kezeléséhez megfelelő jogalap szükséges. Ilyen lehet a személyes adatok gyűjtése az Önnel kötött szerződésünk teljesítése céljából (például az Ön Viber-fiókjának létrehozása), jogos érdekeink teljesítése (például a szolgáltatásaink biztosítása érdekében történő adatgyűjtés), jogi kötelezettségeink teljesítése, valamint adott esetben az Ön hozzájárulása alapján történő adatkezelés (például amikor Ön önkéntesen kéri a marketingtevékenységünkben való részvételét). Itt talál információkat arról, hogy milyen célból kezeljük a fent felsorolt személyes adatok típusait, valamint arról, hogy mi az adatkezelés jogalapja.

Összefoglalva, az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó jogalapunk az alábbiak egyike:

  • Szerződés teljesítése: A szerződéses kötelezettség jogalapja szerint biztosítjuk Önnek a szolgáltatásainkat a Felhasználási feltételeink szerint, például lehetővé tesszük, hogy Ön regisztráljon, bejelentkezzen és/vagy aktiválja a Szolgáltatásokat, az alkalmazáson belüli vásárlásokkal kapcsolatos adatairól biztonsági másolatot készítsen, vagy korlátozott pénzügyi szolgáltatásokat biztosítunk, ha Ön igénybe veszi ezeket a szolgáltatásokat.
  • Jogos érdek: A jogos érdek alapján folytatjuk marketingkampányainkat, termékfejlesztésünket, a meglévő funkciók folyamatos fejlesztését és bizonyos funkciók biztosítását, a nem felhasználói adatok kapcsolatfelvételi lista összeállítása céljából történő kezelését, csalás/spam megelőzését, valamint az Ön Rakuten-fiókjának létrehozását. A személyes adatok jogos érdekeink elérése érdekében végzett kezelése során megfelelő garanciákat nyújtunk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, és annak biztosítására, hogy az Ön érdekeit, alapvető jogait és szabadságait fenyegető kockázatot minimalizáljuk.
  • Jogi kötelezettség, megfelelés és közérdek: Bizonyos esetekben jogi kötelezettségünk is lehet az Ön személyes adatainak a kezelése, például a felhasználói jogainak a teljesítése érdekében, vagy az Ön vagy egy másik személy létfontosságú érdekeinek védelme érdekében lehet szükségünk az Ön személyes adataira.
  • Hozzájárulás: Amennyiben a vonatkozó jogszabályok megkövetelik, az Ön hozzájárulását kérjük az Ön adatainak gyűjtéséhez, felhasználásához vagy megosztásához, beleértve a weboldalunkon található egyes sütik használatát (a Viber által használt hirdetésekre, sütikre és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzat szerint). A hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

Az alábbi táblázat részletesen ismerteti a személyes adatok kezelésének jogalapját a felhasználás céljának megfelelően. A személyes adatok egyes típusai több célra is felhasználhatók, és ennek megfelelően különböző jogalapok alapján kerülnek kezelésre.

Felhívjuk figyelmet, hogy a táblázatban részletezett egyes felhasználási célok és jogalapok szerinti tényleges adatkezelési műveletek eltérőek lehetnek. Az adatkezelési műveletek általában olyan automatizált műveletet foglalnak magukban, mint például a gyűjtés, a tárolás, a felhasználás, a továbbítás útján történő nyilvánosságra hozatal, a törlés vagy megsemmisítés, és a személyes adatok harmadik országokba történő továbbításával járhatnak, melyet az Adattovábbítás fejezetben ismertetünk részletesebben.

Adat típusa

A bővebb magyarázatot lásd a fenti „Az általunk gyűjtött adatok részben.

A felhasználás célja A személyes adatok kezelésének jogalapja
A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes azonosító adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai:
    • az Ön bejelentkezési adatai;
  • Az Ön fényképe
  • Az Ön telefonjának címjegyzéke

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok:
  • ha harmadik fél közösségi médián keresztül jelentkezett be.
Hitelesítés és fiókkezelés

 

 

Szerződés teljesítése:

Az adatkezelés az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez szükséges, azaz az Ön Viber-fiókjának létrehozásához és kezeléséhez annak érdekében, hogy lehetővé tegyük Önnek a szolgáltatásaink igénybevételét, beleértve a következőket:

  • annak lehetővé tétele, hogy Ön regisztrálhasson a Szolgáltatásokra, bejelentkezzen és/vagy aktiválja a szolgáltatásokat;
  • az Ön fiókjának hitelesítéséhez és ellenőrzéséhez, valamint annak megállapításához, hogy nem rendelkezik-e már Viber-fiókkal, a telefonszámát az ellenőrző értesítés küldéséhez használjuk.
  • a névjegyzék szinkronizálása az alkalmazásban (pl. Viber-felhasználók névjegyei).
  • profiljának létrehozása, Viber-fiókjának testreszabása az Ön által megadott információknak megfelelően (pl. név, fénykép stb., beleértve azt is, hogy hol jelentkezik be a közösségimédia-fiókján keresztül), és az ilyen információk megjelenítése a profil részeként, amikor a Viber Szolgáltatásokat használja.
A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai:
    • az Ön bejelentkezési adatai;
  • Az Ön fényképe
  • Az Ön telefonjának címjegyzéke

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok:
  • ha harmadik fél közösségi médián keresztül jelentkezett be – az Ön nyilvános profilja;
  • a közösségi médiában lévő ismerősein keresztül kapott közösségi médiaadatok, az Ön és az ismerőseinek az ilyen közösségi médiaoldalakon alkalmazott beállításaitól függően;
  • az Ön névjegyzék szerinti neve más felhasználók eszközein tárolt formában, ha a felhasználók úgy döntöttek, hogy megosztják velünk a névjegyeiket.

A felhasználó által rendelkezésre bocsátott tartalom

Szolgáltatásaink nyújtása – kommunikációs és tartalommal kapcsolatos funkciók (üzenetküldés, hang- és videohívások, csoportos csevegések, közösségek, csatornák, botok, csevegőbővítmények, Explore képernyő, matricák, Viber lencsék stb.), valamint a biztonsági mentések aktiválása Szerződés teljesítése:

Az adatkezelés az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez szükséges, azaz hogy működtessük és az Ön számára biztosítsuk a szolgáltatásainkat és a kommunikációs funkciókat, beleértve a következőket:

  • lehetővé tegyük a mobilszolgáltatók számára, hogy kapcsolják az Ön bejövő és kimenő hívásait.
  • az Ön online státuszát megjelenítsük.
  • lehetővé tegyük az Ön számára az üzenetek küldését, a Viber-hívásokban való részvételt, az üzenetek törlését stb.
  • az Alkalmazás egyéb funkcióinak, például működéssel kapcsolatos értesítéseket (pl. nem fogadott hívások) biztosítsuk.
  • felhasználjuk az Ön IP-címét az Ön hozzávetőleges tartózkodási helyének a megállapításához annak érdekében, hogy lehetővé tegyük csak bizonyos országokban elérhető funkciók (például matricacsomagok) használatát;
  • lehetővé tegyük az Ön számára az üzenetei biztonsági mentéseinek feltöltését és elkészítését külső szolgáltatások segítségével.
  • lehetővé tegyük az Ön számára, hogy felhasználó által rendelkezésre bocsátott tartalmakat (pl. képek és videók stb.) tegyen közzé és osszon meg közösségi oldalainkon, csatornáinkon és botjainkon keresztül, amennyiben az adminisztrátor ezt engedélyezi, és általában használhassa a tartalommal kapcsolatos funkcióinkat.

Amint fentebb említettük, az üzeneteket nem tároljuk, miután kézbesítettük őket.

 

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók:
    • az Ön telefonszáma;
  • Az Ön telefonjának címjegyzéke

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Az Ön címjegyzék szerinti neve más felhasználók eszközein tárolt formában, ha a felhasználók úgy döntöttek, hogy megosztják velünk a névjegyeiket.
Az Ön címjegyzékének szinkronizálása Hozzájárulás:

Az Ön hozzájárulását fogjuk kérni ahhoz, hogy felhasználhassuk ezeket az adatokat az Ön címjegyzékének szinkronizálása céljából (azaz, hogy a Viber felületén megjeleníthessük az Ön névjegyeit, hogy Ön a Viberen keresztül felvehesse velük a kapcsolatot). Ön jogosult bármikor visszavonni a hozzájárulását az Alkalmazás beállításainak és engedélyeinek a telefonján történő módosításával, anélkül, hogy ez befolyásolná a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai.

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk:

  • Megvásárolt előfizetések, termékek vagy szolgáltatások:számlázási adatok (pl. számlázási cím, teljes név vagy felhasználónév, telefonszám, fiók, fizetési mód), tranzakciókkal kapcsolatos információk (pl. a vásárlás összege; a vásárlás dátuma, pénznem, IP-cím, ország, a hitelkártya első és utolsó 4 számjegye).

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
Viber Out egyenleg, előfizetés és egyéb vásárolt szolgáltatások

 

 

Szerződés teljesítése:

Akkor kezeljük ezeket az adatokat, ha az szükséges az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez, azaz lehetővé tenni az Ön számára a Viber Out egyenleg használatát vagy előfizetések megvásárlását az alkalmazásunkban vagy a weboldalunkon, beleértve az ellenőrzés célját is. Például az Ön vásárlását naplózzuk, és a napló tartalmazza az Ön IP-címét vagy más eszközazonosítót.

Amikor Viber Out egyenleget vagy előfizetést vásárol a weboldalunkon, megoszthatunk bizonyos adatokat (pl. az Ön e-mail címét) külső fizetési szolgáltatóinkkal. A hitelkártyaszámot Ön közvetlenül az adott fizetési szolgáltatónak adja meg, és a Viber nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz.

 

 

 

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai:
    • az Ön bejelentkezési adatai.

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk:

  • „ismerd az ügyfeledet” („KYC”) adatok;
  • tranzakcióval kapcsolatos információk;
  • az Ön IBAN- és pénztárca-azonosítója;
  • az Ön e-mail címe.

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Tevékenységi adatok:
  • kiválasztott vagy beváltott ajánlatok.
Viber Pay szolgáltatások

 

 

Szerződés teljesítése:

Akkor kezeljük ezeket az adatokat, ha az szükséges az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez, azaz lehetővé tegyük az Ön számára a Viber Pay szolgáltatások használatát, és például:

  • azonosítanunk kell Önt, hogy lehetővé tegyük Önnek a Viber Pay szolgáltatások használatát;
  • a Viber megosztja az Ön által megadott bizonyos KYC-adatokat a fizetési szolgáltatóival, akik viszont a fizetés feldolgozása érdekében megoszthatnak ilyen adatokat (pl. SWIFT) további közreműködő bankokkal, fizetési szolgáltatókkal, üzenetküldő rendszerekkel.

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján végezzük azon címzettek bankszámlaadatainak a kezelését, akiknek Ön átutalást teljesített, annak érdekében, hogy a lehetővé tegyük az Ön számára, hogy a jövőben könnyen hajthasson végre átutalásokat az ilyen címzettek számlájára.

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk:

  • Viber chatbot fizetési tranzakciók: 

tranzakciókkal kapcsolatos adatok, beleértve a vásárlási előzményeket (a vásárlás időpontja és dátuma, a vásárlás leírása, a vásárlás összege, pénzneme, a kereskedő stb.).

Viber chatbot fizetési szolgáltatás Szerződés teljesítése:

Akkor kezeljük ezeket az adatokat, ha az szükséges az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez, azaz, hogy lehetővé tegyük az Ön számára a Viber chatbot fizetési szolgáltatás használatát, amely segítségével kapcsolatba kerülhet harmadik fél kereskedőkkel és fizetést teljesíthet számukra. Az Ön adatait kizárólag közvetítői szerepünk betöltéséhez használjuk fel, és a Google Pay, Apple Pay vagy más kapcsolódó fizetési szolgáltatóval osztjuk meg azokat. A fizetés megerősítése közvetlenül a kereskedőnek történik, és a Viber nem kap és nem oszt meg az Apple Paytől vagy a Google Paytől származó fizetési és regisztrációs adatokat. Fontos, hogy az Apple Pay és a Google Pay használatára – beleértve az Ön adatainak a felhasználását is – a rájuk vonatkozó feltételek és adatvédelmi szabályok alkalmazandók, amelyek itt találhatók: Google Pay, Apple Pay.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai.

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely

A felhasználó által rendelkezésre bocsátott tartalom

 

 

Nyereményjátékokban és marketingtevékenységekben való részvétel

 

Hozzájárulás:

Az Ön hozzájárulását fogjuk kérni ahhoz, hogy felhasználhassuk ezeket az adatokat annak biztosítása érdekében, hogy Ön részt vehessen az általunk időről időre felkínált nyereményjátékokban vagy egyéb marketingtevékenységeinkben. Ön bármikor visszavonja a hozzájárulását anélkül, hogy ez befolyásolná a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az általunk kezelt, itt felsorolt adatok konkrét típusai a nyereményjáték vagy tevékenység típusától függően eltérőek lehetnek. Egyes nyereményjátékokban például olyan nyeremény lehet, amelyet el kell küldenünk Önnek, és ehhez megkérjük, hogy adja meg a fizikai címét. Ezenkívül egyes nyereményjátékok vagy tevékenységek kizárólag bizonyos régiókra vonatkoznak, és ehhez felhasználjuk az Ön tartózkodási helyét (például a telefonszám körzetszáma alapján) annak érdekében, hogy ellenőrizzük az Ön jogosultságát az adott nyereményjátékban való részvételre.

Földrajzi helymeghatározási adatok:

●    GPS-alapú helyadatok

GPS-alapú helyadatok megosztása

 

Hozzájárulás:

Az Ön hozzájárulását fogjuk kérni ahhoz, hogy gyűjthessük és felhasználhassuk ezeket az adatokat annak biztosítása érdekében, hogy Ön megoszthassa a helyadatait az ismerőseivel. Ön bármikor visszavonja a hozzájárulását anélkül, hogy ez befolyásolná a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai.
  • Az Ön érdeklődési köre

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok, pl. sütik és más eszközazonosító technológiák (a továbbiakban „sütik és nyomkövető technológiák”) segítségével gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok
  • Az Ön névjegyzék szerinti neve
  • Az Ön fiókjával és eszközazonosítójával kapcsolatos következtetett adatok:
  • következtetett nem;
  • következtetések harmadik fél adataiból és a hirdetésekkel kapcsolatos interakciókból.
A Viber tevékenységgel kapcsolatos Szolgáltatás és elemzések javítása és testreszabása

 

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat a szolgáltatásaink javítása céljából, és például:

  • tevékenységgel kapcsolatos adatokat, eszközazonosítókat és az IP-cím szerinti helyet használjuk a Szolgáltatások működőképességének és elérhetőségének a javítására és értékelésére, valamint a használat és működőképesség statisztikai elemzésére, termékfejlesztésre, a meglévő funkciók folyamatos fejlesztésére és bizonyos funkciók biztosítására.
  • ezen adatok kezelésével kapcsolatban jogos érdekre hivatkozunk továbbá a szolgáltatásaink testreszabása és személyre szabása céljából, és például a regisztráció során megadott adatait és a következtetett adatait (például következtetett nem vagy a hirdetésekkel kapcsolatos interakciókból levont következtetések), az érdeklődési körét és az IP-cím szerinti helyet használjuk fel az Ön számára megjelenített tartalmak testreszabásához, beleértve bizonyos szolgáltatások egyéniesített ajánlatait is.

Amikor külső platformokon hirdetjük Önnek a Szolgáltatásainkat, az Ön készülékéhez kapcsolódó egyedi eszközazonosítók alapján jelzéseket kaphatunk arról, hogy melyik hirdetés vezette el Önt a szolgáltatásunkhoz, többek között annak érdekében, hogy értékeljük a kampányaink sikerességét, és hogy hasonló felhasználókat keressünk. További információk (például hogyan lehet letiltani a sütik használatával történő adatgyűjtést) A Viber által használt hirdetések, sütik és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzatban találhatók, az Ön választási és ellenőrzési lehetőségeit pedig Az Ön személyes adataihoz kapcsolódó jogok fejezet ismerteti.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:o  az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai.
  • Az Ön érdeklődési köre

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely
  • GPS-alapú helyadatok

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok
  • Az Ön fiókjával és eszközazonosítójával kapcsolatos következtetett adatok:
    • következtetett nem.
Marketingkommunikáció és helyalapú ajánlatok

 

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat, például:

  • az Ön e-mail címe, neve és következtetett neme vagy korosztálya, a Viber és külső megbízható partnereink által kínált termékekre vonatkozó marketing és ajánlatok miatti megkeresés céljából;
  • felhasználjuk az Ön IP-címét az Ön tartózkodási helyének megállapításához annak érdekében, hogy az Ön régiójára vonatkozó ajánlatokat kínálhassunk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a leiratkozását követően is (a leiratkozás ismertetését lásd Az Ön személyes adataihoz kapcsolódó jogok fejezetben) küldhetünk Önnek a szolgáltatásokkal kapcsolatos üzeneteket, beleértve a szolgáltatások használatával kapcsolatos adminisztratív üzeneteket is.

Hozzájárulás:

Az Ön hozzájárulását fogjuk kérni ahhoz, hogy GPS-helymeghatározási adatokat gyűjthessünk és használhassunk fel pontos helyalapú marketingajánlatok biztosítása és kommunikáció érdekében. Ön bármikor visszavonja a hozzájárulását anélkül, hogy ez befolyásolná a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai:
    • az Ön bejelentkezési adatai.
  • Az Ön telefonjának címjegyzéke

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk.

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok:
    • ha Ön harmadik fél közösségi médián keresztül jelentkezik be.

A velünk folytatott kommunikációból származó adatok, beleértve a támogatási, ügyfélszolgálati és egyéb megkereséseket.

Ügyfélszolgálat és működéssel kapcsolatos üzenetek

 

Szerződés teljesítése:

Akkor kezeljük ezeket az adatokat, ha az szükséges az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez, vagyis ahhoz, hogy kommunikáljunk Önnel, információkat adjunk a fiókjáról, valamint válaszoljunk a kéréseire és kérdéseire.

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat ügyfélszolgálatunk javítása (pl. ügyfélszolgálati munkatársaink képzése), valamint a belső irányítási műveletek javítása céljából.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Azonosítók, mint például:
    • az Ön telefonszáma;
    • az Ön személyes adatai;
    • az Ön elérhetőségi adatai:
    • az Ön bejelentkezési adatai.

Földrajzi helymeghatározási adatok

Korlátozott pénzügyi szolgáltatásaink (pl. fizetési megoldások) vagy megvásárolt előfizetések és ajánlatok Ön által történő igénybe vétele révén nyújtott vagy gyűjtött pénzügyi információk:

  • Megvásárolt előfizetések, termékek vagy szolgáltatások:tranzakciókkal kapcsolatos információk (pl. a vásárlás összege).
  • Viber Pay szolgáltatások:„ismerd az ügyfeledet” („KYC”) adatok, tranzakciókkal kapcsolatos információk.

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Elektronikus hálózati tevékenységgel kapcsolatos adatok
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok
Biztonság, védelem és csalások megelőzése

 

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat a biztonság (pl. hitelesítés, személyazonosság ellenőrzése, csalás és levélszemét megelőzése) érdekében. Ide tartozhatnak az üzenetekben szereplő URL-címek és az olyan üzenetek, amelyeket más felhasználók levélszemétként jelentettek vagy más ok miatt feltételezhetően levélszemétnek minősülnek, és az Ön operációs rendszerének hitelesítési szolgáltatásait használják. Automatizált döntéseket és más logikai eljárásokat alkalmazhatunk az ilyen adatokon alapuló fiókok letiltására a többi felhasználó védelme és az ismétlődő jogsértések megakadályozása érdekében.

A regisztráció során és Viber-fiókján keresztül megadott vagy gyűjtött adatok:

  • Az Ön érdeklődési köre

Földrajzi helymeghatározási adatok:

  • Általános tartózkodási hely
  • GPS-alapú helyadatok

Az Ön eszközéről automatikusan gyűjtött adatok:

  • Eszközazonosítók
  • Tevékenységi adatok
  • Egyéb eszközadatok

Más forrásokból gyűjtött és következtetett adatok:

  • Közösségi médiához kapcsolódó adatok
  • Az Ön fiókjával és eszközazonosítójával kapcsolatos következtetett adatok
Hirdetés

 

 

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat, melynek célja hirdetési szolgáltatások nyújtása (vagyis külső hirdetők által biztosított hirdetések megjelenítésének lehetővé tétele az Alkalmazásunkban és a Szolgáltatásainkban), a hirdetések teljesítményének a mérése és optimalizálása, valamint releváns hirdetések biztosítása, azzal a feltétellel azonban, hogy e célból nem osztjuk meg az Ön adatait hirdetőkkel vagy egyéb harmadik felekkel.

Hozzájárulás:

Az Ön hozzájárulását kérjük ahhoz, hogy bizonyos adatokat (pl. eszközadatokat és azonosítókat, korosztályt, következtetett nemet) felhasználjunk és megosszunk külső fél hirdetési partnerekkel személyre szabott hirdetés céljából.További információk (például hogyan lehet letiltani a sütik használatával történő adatgyűjtést) A Viber által használt hirdetések, sütik és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzatban találhatók.

Az Ön hozzájárulását fogjuk kérni továbbá ahhoz, hogy adatokat gyűjtsünk és használjunk fel az Ön által látogatott vagy követett közösségi oldalakról és csatornákról, az Ön által kedvelt üzenetekről, az Ön által küldött üzenetekről, az Ön által megtekintett tartalmakról személyre szabott hirdetés céljából.

Ön bármikor visszavonja a hozzájárulását anélkül, hogy ez befolyásolná a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Üzleti partnerek adatai

 

B2B kommunikáció és

 

Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük ezeket az adatokat, beleértve a direkt marketing céljából történő adatkezelést, azaz tároljuk az e-mail címét és marketingajánlatok elküldéséhez használjuk fel. Ön bármikor letilthatja az általunk küldött, direkt marketinggel kapcsolatos e-maileket.

Szerződés teljesítése:

Az adatkezelés az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez is szükséges lehet (a megbízásunktól függően).

Nem felhasználói adatok

 

Szolgáltatás nyújtása meglévő felhasználóknak Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük a nem Viber-felhasználók telefonszámát (és azokat a neveket, amelyek alatt a Viber-felhasználók elmentették őket), amennyiben az adott névjegy szerepel a felhasználó számunkra átadott címjegyzékében, és abból a célból, hogy megmutassuk a felhasználónak, hogy a névjegyzékében használja már a szolgáltatásainkat és ki nem, valamint hogy a felhasználó hatékonyabban megtalálhassa azokat az ismerősökkel, akik már felhasználók, és kommunikálhasson velük. Ha Ön nem Viber-felhasználó, és szeretné, ha nem kezelnénk az adatait, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő weboldalon: https://help.viber.com/en/contact.

Ide tartozhat a Viber által tárolt valamennyi adattípust a körülményektől függően, Az általunk gyűjtött adatok fejezetben részletezettek szerint. Jogaink védelme és szabályaink érvényesítése Jogos érdek:

A jogos érdek alapján kezeljük, használjuk fel és osztjuk meg az adatokat a jogaink védelme és szabályzataink, irányelveink és megállapodásaink érvényesítése céljából, például jogvita, követelések és jogi eljárások esetén, és kizárólag az ilyen célokhoz szükséges mértékben. Például rögzíthetjük és naplózhatjuk az Ön egyes műveleteit, például a szerződéses feltételeink és szabályzataink elfogadását, bizonyos ajánlatok elfogadását stb.

Ide tartozhat a Viber által tárolt valamennyi adattípust a körülményektől függően, Az általunk gyűjtött adatok fejezetben részletezettek szerint. Jogi kötelezettség teljesítése és közérdek Jogi kötelezettség teljesítése

Az Ön adatait akkor használjuk fel, ha ez szükséges a ránk vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítéséhez, valamint a szabályozó és bűnüldöző szervekkel való együttműködéshez, érvényes jogi kérelem, például kötőerővel rendelkező végzés megléte esetén.

Az alábbiakban példákat talál a Viberre vonatkozó uniós és luxemburgi jogszabályokra, amelyek alapján kezelhetjük, felhasználhatjuk, tarthatjuk vagy tárolhatjuk az Ön adatait:

  • Adatvédelmi jogszabályok: Az Ön személyes adatait a GDPR szerinti jogai gyakorlása iránti kérelme esetén kezeljük. Az Ön hozzáférésre irányuló kérelmét és utasítását tárolni fogjuk annak érdekében, hogy bizonyítani tudjuk a jogszabályi megfelelést.
  • Társasági és adójogszabályok: A vonatkozó társasági és adójogszabályok értelmében kötelesek lehetünk a szabályozó hatóságoknak információkat szolgáltatni.
  • Fogyasztóvédelmi jogszabályok: Az Ön személyes adatait a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések egyes vonatkozásairól szóló 2019/770/EU irányelv alapján hozott helyi jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
  • Távközlés: Távközlési adatokat kezelünk az elektronikus hírközlési ágazati adatvédelmi irányelv és a jövőbeli elektronikus hírközlési ágazati adatvédelmi rendelet alapján hozott helyi jogszabályoknak megfelelően.
  • Bűnügyi nyomozások és jogszabályok: az elektronikus hírközlési szolgáltatókra vagy egyébként ránk vonatkozó bűnügyi nyomozási jogszabályoknak megfelelően kötelesek lehetünk információkat szolgáltatni a hatóságoknak.
  • Polgári jogi eljárások: a polgári és kereskedelmi ügyekben a joghatóságról, valamint a határozatok elismeréséről és végrehajtásáról szóló 1215/2012/EU rendeletnek és a polgári és kereskedelmi ügyekben a bizonyításfelvétel tekintetében a tagállamok bíróságai közötti együttműködésről szóló 2001. május 28-i 1206/2001/EK tanácsi rendeletnek megfelelően kötelesek lehetünk információkat szolgáltatni a hatóságoknak.

Létfontosságú érdekek védelme:

Az Ön adatait nagyon korlátozott és ritka esetekben kezelhetjük, ha ezt szükségesnek és nélkülözhetetlennek tartjuk az Ön vagy harmadik fél életének és biztonságának a védelme, valamint humanitárius célok érdekében.

Ugrás az elejére

Adatmegosztás – azon címzettek kategóriái, akikkel személyes adatokat osztunk meg

Adatokat osztunk meg harmadik felekkel, beleértve a vállalatcsoportunkat és olyan megbízható cégeket, amelyek segítenek nekünk abban, hogy szolgáltatásainkat szigorú adatbiztonsági és adatvédelmi gyakorlatoknak megfelelően nyújtsuk, valamint más harmadik felekkel, például hirdetési partnereinkkel és az Alkalmazásunkon keresztül szolgáltatásokat nyújtó harmadik felekkel. Korlátozott körülmények között megoszthatunk személyes adatokat akkor is, ha a vonatkozó jogszabályok erre köteleznek bennünket. Itt információkat talál a harmadik fél címzettek kategóriáiról, arról, hogy mit láthatnak más Viber-felhasználók, valamint arról, hogy milyen célból osztjuk meg a személyes adatokat az ilyen harmadik felekkel.

Címzettek kategóriái További információk
A Viber cégcsoport tagjai

 

Az Önnel kapcsolatos adatokat megoszthatjuk a Viber cégcsoportba tartozó vállalatokkal, beleértve anyavállalatunkat, a Rakuten Group Inc.-t, valamint annak leányvállalatait és társult vállalkozásait, illetve a mi leányvállalatainkat és társult vállalkozásainkat (felsorolásukat lásd ITT), a következő célokból:

  • Bizonyos típusú adatok, mint például név, e-mail, fénykép, telefonszámok és Viber egyedi azonosító átadhatók közös tartalom és a Szolgáltatásaink biztosítása érdekében (pl. regisztráció, tagsághoz tartozó fiókok koordinálása a Viber vállalatcsoport tagjai között, tranzakciók, elemzések és ügyfélszolgálat).
  • Ezen túlmenően bizonyos típusú adatokat megoszthatunk Önről, amennyiben ez szükséges lehet az esetlegesen illegális cselekmények, a Viber szabályzatainak megsértése, csalás és/vagy az adatbiztonság megsértésének felderítéséhez és megelőzéséhez.
  • Nemzetközi működésünk miatt adatokat osztunk meg a Viber leányvállalataival, mivel világszerte vannak munkatársaink és irodáink, és az egyes leányvállalatok egy-egy adott régióban üzemeltethetik a szolgáltatásokat vagy más funkciókat (például fejlesztést stb.).
  • Adatokat osztunk meg továbbá kapcsolt vállalkozásunkkal, a Rakuten Marketing LLC-vel mint a marketing- és hirdetési tevékenységeinket végző szolgáltatónkkal.

Ha 2019. november 20-át követően regisztrál a Viberre, a regisztrációja során megadott adatokat megosztjuk a Rakuten Csoporttal a Rakuten-fiókjának létrehozása és/vagy a Rakuten-fiók és a Viber-fiók összekapcsolása érdekében. Az Ön Rakuten-fiókjára, illetve a Rakuten szolgáltatásainak használatával kapcsolatos valamennyi tevékenységre A Rakuten-azonosítóra vonatkozó adatvédelmi szabályzat az irányadó.

Szolgáltatóink

 

Személyes adatait megosztjuk megbízható szolgáltatóinkkal és üzleti partnereinkkel, melyek a nevünkben (adatfeldolgozóként) és utasításaink szerint üzleti tevékenységet végeznek számunkra.

Ez a szolgáltatók következő kategóriáit foglalja magában:

  • Hirdetési és marketingszolgáltatók, akik a hirdetések mérésével és alkalmazások telepítésével kapcsolatban nyújtanak segítséget
  • Adattárolási szolgáltatók, akikre az adataink tárhelybiztosítását és tárolását bízzuk
  • Ügyféltámogatási szolgáltatók, funkciók biztosításában nyújtanak segítséget, mint az ügyféltámogatás és az ügyfélszolgálat
  • Adatelemzési és adatkezelési szolgáltatók, akik a szolgáltatásaink javításában, személyre szabásában és bővítésében nyújtanak segítséget
  • Mérési partnerek, akik a mérésekben, a nyomon követésben és a célzásban nyújtanak segítséget
  • Fizetési és pénzügyi technológiai szolgáltatók, akik lehetővé teszik a fizetések feldolgozását és a pénzügyi technológiai műveleteket az alkalmazásunkban
  • Adatbiztonsági partnerek, akik segítenek felderíteni és megelőzni a potenciálisan illegális cselekményeket, a szabályzataink megsértését, a csalást és/vagy az adatbiztonság megsértését, és biztosítják a jogi kötelezettségek teljesítését.

Amennyiben információkat osztunk meg szolgáltatókkal és partnerekkel, biztosítjuk, hogy csak olyan információkhoz férjenek hozzá, amelyek feltétlenül szükségesek a szolgáltatásaink nyújtásához. Ezek a felek kötelesek gondoskodni a kapott adatok védelméről, és az adatokat kizárólag előre egyeztetett célokra használhatják fel, miközben biztosítaniuk kell az összes vonatkozó adatvédelmi szabály betartását (az ilyen szolgáltatók más, nem személyes adatokat is felhasználhatnak saját érdekükben).

Az alkalmazásunkon keresztül szolgáltatást nyújtó harmadik felek

 

A Viber szolgáltatásainak részeként lehetővé tesszük harmadik felek számára, hogy közösségeket és csatornákat hozzanak létre a Viberen, és a Viber API-jának használatával saját botokat, csevegőbővítményeket fejlesszenek, valamint integrálódjanak a Viber Explore felületére a Viber-felhasználókkal való kommunikáció érdekében (a továbbiakban „harmadik fél kommunikációk”).

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy részt vesz a harmadik fél kommunikációkban a Szolgáltatásunk használatán keresztül, az ilyen harmadik felek bizonyos adatokat kaphatnak Önről, mint például az Ön felhasználónevét, fényképét, országát, egyes készülékadatokat és az egyedi Viber-azonosítóját. Ezek a harmadik felek nem a mi nevünkben kezelik az adatokat, és a GDPR alkalmazásában az ilyen adatok „független adatkezelőinek” minősülnek, ami azt jelenti, hogy az Ön adatainak felhasználására az ő tájékoztatóik és adatvédelmi gyakorlataik vonatkoznak.

Hirdető partnerek

 

A szolgáltatásainkban megjelenő korlátozott hirdetések lehetővé tétele érdekében adatokat oszthatunk meg külső hirdetési partnereinkkel és szolgáltatóinkkal. Ebbe a körbe tartoznak a hirdetéseink elhelyezését kezelő partnerek (beleértve a Rakutent is), valamint maguk a hirdetők és a hirdetési igényeik kezelését végző ügynökségek, vagy más külső személyek.

Hirdetési partnereink listája ITT érhető el.

Ezen hirdetési partnerekkel megosztunk egy egyedieszközazonosítót (azaz az Ön eszközéhez kapcsolódó hirdetési azonosítót), valamint a korcsoportot, a következtetett nemet, az országot, a várost, a rövidített IP-címet (vagy a GPS helymeghatározási adatokat, ha Ön ezt a beállításainál engedélyezte) és bizonyos technikai vagy összesített adatokat (pl. az Ön nyelvi preferenciáját).

Az egyedi hirdetési azonosítót mobilkészülékének operációs rendszere hozza létre, és azt Ön bármikor módosíthatja vagy letilthatja annak megosztását. Ha többet szeretne megtudni a témáról, olvassa el A Viber által használt hirdetésekre, sütikre és nyomkövető technológiákra vonatkozó szabályzatot.

Jogérvényesítés és bűnüldözés

 

Bizonyos adatokat terrorcselekményekkel, rendőrségi nyomozással, feltehetőleg jogellenes tevékenységgel vagy bármilyen más tevékenységgel kapcsolatos érvényes kérelem esetén megoszthatunk a bűnüldöző szervekkel, állami szervekkel vagy feljogosított külső felekkel, ha a Vibernek, Önnek vagy bármely más Viber-felhasználónak az adott esettel kapcsolatban jogi felelőssége állhat fenn, illetve kizárólag az e cél eléréséhez szükséges mértékben.

Az ilyen adatközlés szigorú adatbiztonsági és adatvédelmi gyakorlatainknak megfelelően történik, és nem veszélyezteti a végpontok közötti titkosításunkat. Ez körülményektől függően magában foglalhatja az Ön tevékenységi adatainak és azonosítóinak bizonyos típusait, valamint telefonja címjegyzékét.

Vállalati tranzakciók Vállalati tranzakció esetén (pl. vállalatunk jelentős részének eladása, egyesülés, konszolidáció vagy eszközértékesítés) megosztjuk az általunk tárolt adatokat a felvásárló céggel.

Kötelezzük az átvevő vállalatot, hogy vállalja az Adatvédelmi szabályzatunkban (beleértve ezt a tájékoztatót is) meghatározott jogokat és kötelezettségeket, és értesítjük Önt az adatainak kezelésében történt vállalati változásokról.

Korlátozott fizetési szolgáltatások Ha igénybe veszi Viber Pay szolgáltatásainkat, külső pénzforgalmi szolgáltatónkkal KYC-vel kapcsolatos adatokat osztunk meg, például az Ön nevét, születési dátumát, elérhetőségi adatait, országát stb.

Ha igénybe veszi Viber chatbot pénzforgalmi szolgáltatásunkat, a Google Pay, Apple Pay vagy más kapcsolódó pénzforgalmi szolgáltatóval megosztjuk a következő információkat: (i) a pénzforgalmi szolgáltató neve; (ii) a vásárolt termékek ára és a pénznem, valamint (iii) a vásárolt termékek megnevezése. A fizetés megerősítése közvetlenül a kereskedőnek történik, és a Viber nem kap és nem oszt meg az Apple Paytől vagy a Google Paytől származó fizetési és regisztrációs adatokat. Fontos, hogy az Apple Pay és a Google Pay használatára – beleértve az Ön adatainak a felhasználását is – az azokra vonatkozó feltételek és adatvédelmi szabályok alkalmazandók, amelyek itt találhatók: Google Pay, Apple Pay.

Ha igénybe veszi Viber Out egyenleg és előfizetéses szolgáltatásainkat, akkor az e-mail címét megosztjuk a pénzforgalmi szolgáltatónkkal ellenőrzés és a csalások felderítése céljából.

Egyéb felhasználók Amikor Ön igénybe veszi a szolgáltatásainkat , más felhasználók láthatják az Ön bizonyos adatait:

  • Amennyiben nem módosította a beállításokat:
    • az Ön felhasználónevét és fényképét
    • az Ön telefonszámát (ha kapcsolatban áll velük)
    • az Ön állapotát;
    • hogy  megkapta-e és látta-e az Önnek küldött üzeneteket.
  • ha Ön éppen egy másik hívásban van
  • ha részt vesznek az Önnel folytatott hívásban, az Ön által küldött és fogadott hívásokkal és üzenetekkel kapcsolatos adatok, például a hívás időtartama, ki hívott kit, ki küldött kinek üzenetet és mikor, a hívás típusa (hang/videó), valamint az, hogy Ön az elsődleges vagy egy másik eszközén fogadta-e a hívást.
  • Eltűnő üzenetek esetén értesítjük a többi felhasználót az Ön által készített képernyőképekről (ezért a jó hangulat megőrzése érdekében kérjük, lehetőleg ne készítsen képernyőmentéseket).
  • Amikor Ön csatlakozik a Viberhez, a regisztrációjáról értesítjük a Viberen már regisztrált, és a címjegyzékében szereplő ismerőseit.
  • Emlékeztető az Ön születésnapjáról a születésnapja időpontjában.
  • Amikor Ön csatlakozik a Viber Payhez, a regisztrációjáról értesítjük a Viber Payt már használó, és a címjegyzékében szereplő ismerőseit. Emellett a Viber-felhasználók látni fogják, hogy Ön Viber Pay-felhasználó.
  • Nyilvános bejegyzések:Ha információkat tesz közzé nyilvános felületeinken, például közösségeinkben vagy csatornáinkon keresztül, azok a Viberen bárki számára kereshetők és elérhetők lesznek. Bármikor törölheti a bejegyzéseit ezeken a nyilvános helyeken, a Viber azonban nem tudja ellenőrizni és nem felelős azért, hogy más felhasználók mit tesznek ezekkel az információkkal (pl. tárolják őket az eszközeiken, közzéteszik őket a Viberen vagy azon kívül stb.), ezért javasoljuk, hogy ne tegye közzé személyes adatait a bejegyzésein keresztül.

Ugrás az elejére

Adattovábbítás

Nemzetközi működésünk miatt megosztjuk az Ön személyes adatait a Viber csoport tagjaival, valamint szolgáltatóinkkal és üzleti partnereinkkel világszerte, beleértve az EGT-n és az Egyesült Királyságon kívülieket is. Intézkedéseket hozunk annak biztosítására, hogy az ilyen adatok továbbítása a GDPR által megkövetelt  garanciáknak megfeleljen. Ezek az intézkedések magukban foglalják a Rakuten Csoport kötelező adatvédelmi szabályzatának, valamint a partnereink és szolgáltatóink szerződéses kötelezettségeinek a teljesítését. Az alábbiakban részletesen ismertetjük, hogy miért továbbítunk személyes adatokat, milyen intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy az Ön személyes adatai biztonságban legyenek a továbbítás során, valamint ismertetjük e tekintetben az Ön jogait.

Vállalatunk, illetve tevékenységünk nemzetközi jellege következtében előfordulhat, hogy az Ön személyes adatait olyan országokban kezeljük, ahol az adatvédelmi szabályok nem biztosítanak az Ön országával azonos szintű védelmet. Amikor az EGT-n és az Egyesült Királyságon belül gyűjtött személyes adatokat továbbítjuk ezeken a helyeken kívülre, megtesszük a szükséges intézkedéseket annak biztosítására, hogy az ilyen adatok továbbítása a GDPR által előírt megfelelő garanciáknak megfeleljen.

  • Az Ön személyes adatainak minden kategóriáját a számítógépeinken és szervereinken tároljuk és kezeljük . Az Ön adatait az Egyesült Államok területén található szervereinken tároljuk, megjegyzendő azonban, hogy kommunikációs szervereink világszerte megtalálhatóak a kommunikációs szolgáltatásaink működésének biztosítása érdekében.
  • Mivel a Viber a Rakuten Csoport tagja, az Ön személyes adatainak a Viber csoporthoz tartozó (az EGT és az Egyesült Királyság területén vagy azon kívül található) cégek részére történő továbbítása a Rakuten Csoport kötelező adatvédelmi szabályzatának megfelelően történik a csoporton belüli nemzetközi adattovábbítás jogszerűségének biztosítása érdekében. A Rakuten Csoport Kötelező Vállalati Szabályzata a következő linken található: https://corp.rakuten.co.jp/privacy/en/bcr.html
  • Szolgáltatóink és üzleti partnereink egy része különböző helyeken találhatók, többek között az EU-n, az EGT-n vagy az Egyesült Királyságon kívül. Ilyen esetekben az Ön személyes adatainak a továbbítása az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályokkal összhangban történik, és különösen – a fentiektől való eltérés nélkül – a személyes adatoknak az EU-n, az EGT-n vagy az Egyesült Királyságon kívülre történő minden továbbítására az Európai Bizottság által jóváhagyott általános szerződési feltételek (az úgynevezett „SCC”-k) rendelkezései (és adott esetben az ennek megfelelő rendelkezések az Egyesült Királyságban) az irányadók, amelyek ITT érhetők el. Amennyiben az általános szerződési feltételek nem elegendőek, kiegészítő intézkedésekről gondoskodunk, például titkosításról az adattovábbítás és tárolás során.

A fentiekben részletezett adattovábbítási mechanizmusokról való tájékoztatásra vonatkozó jogait adott esetben úgy gyakorolhatja, hogy kapcsolatba lép velünk a https://help.viber.com/en/contact weboldalon elérhető online űrlapunkon keresztül (kérjük, válassza az „adatvédelmi megkeresés” vagy a „GDPR-megkeresés” kategóriát), vagy a jelen tájékoztatóban megadott további kommunikációs eszközökön keresztül.
Ugrás az elejére

Adatmegőrzés

Amint azt fentebb kifejtettük, különböző célokból kezelünk személyes adatokat. Ennek megfelelően a személyes adatokat csak addig őrizzük meg, amíg az adatgyűjtés céljának eléréséhez szükséges, vagy bizonyos esetekben, amikor más okból, például törvényi előírás miatt szükséges. Az alábbiakban ismertetjük azokat a kritériumokat, amelyek alapján meghatározzuk az Ön személyes adatai megőrzésének idejét (azaz, hogy mennyi ideig tároljuk és mikor töröljük azokat az adatok típusához és a gyűjtés céljához igazodva).

A Viber megőrzési időinek meghatározásához használt kritériumok a következők:

  • A személyes adatok típusa és a gyűjtés célja – eltérő rendelkezés hiányában az adatokat addig őrizzük meg, amíg az szükséges és releváns számunkra a személyes adatok gyűjtése céljainak eléréséhez. Például:
    • A Viber-fiókjának biztosításához és a Viber-szolgáltatások használatának lehetővé tételéhez szükséges személyes adatok – az ilyen típusú adatokat, beleértve a mobilszámát és a telefonos címjegyzékét, mindaddig megőrizzük, amíg a Viber-fiókját fenntartja.
    • Az Ön által a regisztráció során vagy a fiókján keresztül önkéntesen megadott személyes adatok – az ilyen típusú adatokat, beleértve a fényképét, születési dátumát, e-mail címét és érdeklődési körét, mindaddig megőrizzük, amíg Ön fenntartja Viber-fiókját.
    • Az ügyfélszolgálati munkatársainkkal folytatott kommunikációjának adatait 10 évig tároljuk.
    • A hívások és üzenetküldési tevékenységek hívásadatait (CDR) nyers adatként őrizzük meg a létrehozástól számított 24 hónapig. A hívásadatok tartalmazhatják például az Ön telefonszámát és készülékazonosítóit (pl. IP-cím, egyedi eszközazonosító).
    • Minden üzenetet törlünk a kézbesítés után vagy 14 nap elteltével, ha a kézbesítési kísérletek sikertelenek voltak ezen időtartam alatt.

Ha úgy dönt, hogy törli a Viber-fiókját, a fentiekben részletezett módon megőrizzük a hívás adatokat és az ügyfélszolgálatunkkal folytatott kommunikációját, továbbá az Ön által végrehajtott vásárlások (Viber Pay használata, előfizetések vásárlása stb.) nyilvántartását a vonatkozó jogszabályok által előírt ideig, illetve ameddig a csaláskövető programunkkal összhangban ez szükséges.

Az Ön Viber-fiókjához kapcsolódó minden más típusú adatot törlünk, kivéve, ha az alábbiakban részletezett kritériumok alapján továbbra is meg kell őriznünk azokat. Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése érdekében előfordulhat, hogy nem azonosítható módon őrizzük meg a tevékenységével kapcsolatos adatokat. A csatornákon keresztül és a közösségekben közzétett bejegyzései továbbra is láthatóak maradnak, kivéve, ha személyesen törli azokat. Felhívjuk figyelmét, hogy az alkalmazás törlésekor (vagyis az alkalmazásnak az eszközéről történő eltávolításakor) a fiókja nem törlődik. A fiók törlésével kapcsolatos információk és instrukciók ITT találhatók.

  • Jogi kötelezettségeinknek teljesítése – bizonyos típusú adatokat a vonatkozó jogszabályok szerinti kötelezettségeink teljesítése érdekében kell megőriznünk. Például az adójogszabályoknak való megfelelés érdekében meg kell őriznünk a tranzakciókra vonatkozó információkat. Ezen túlmenően megőrizhetünk bizonyos típusú személyes adatokat abban az esetben, ha kötelező erővel bíró jogi kérelem vagy bírósági végzés kötelez bennünket. Továbbá a 2002/58/EK európai uniós irányelv értelmében bizonyos személyes adatokat (például a telefonszámot) meg kell őriznünk az üzenetek és hívások továbbítása érdekében.
  • Jogviták, követelések és jogi eljárások – az Ön és a Viber közötti esetleges jogvita vagy jogi eljárás esetén bizonyos típusú személyes adatokat szükség szerint, illetve az Ön követelésére vonatkozóan megőrizhetjük a jogvita rendezéséig és ezt követően is a kötelező elévülési időig, ha szükségesnek tartjuk. Ezen túlmenően, az Ön jogai gyakorlása iránti kérelme esetén megőrizzük a kapcsolódó levelezést mindaddig, amíg a jogszabályi megfelelőség bizonyításához szükséges, és általánosan az elévülési időre vonatkozó előírásokkal összhangban.
  • A nem felhasználók adatainak megőrzése – Ha Ön nem Viber-felhasználó, és az Ön adatait azért kezeljük, hogy a Viber-felhasználók a Viber-szolgáltatásokon keresztül kommunikálni tudjanak Önnel, akkor ezeket az adatokat mindaddig megőrizzük, amíg azok a Viber-felhasználók számára relevánsak, vagy amíg Ön nem kéri tőlünk a telefonszáma kezelésének megszüntetését. Ön kérheti, hogy ne kezeljük a telefonszámát (ehhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő weboldalon: https://help.viber.com/en/contact). Továbbá, ha valamelyik felhasználónk a Viber Out szolgáltatásainkat használta az Önnel való kommunikációhoz (azaz felhívta Önt a Viberen keresztül), akkor a hívást naplózzuk (hívásadatok – CDR – a fentiek szerint) annak létrehozásától számított 24 hónapig, amely tartalmazza az Ön telefonszámát.

Ugrás az elejére

Az Ön személyes adataihoz kapcsolódó jogok

A GDPR értelmében Ön bizonyos jogokkal rendelkezik a Viber által Önről gyűjtött személyes adatokkal kapcsolatban. Ilyen jogok lehetnek (az adatok típusától és az adatkezelés jogalapjától függően) a következők: az általunk gyűjtött adatok típusainak és gyűjtésük okának megismeréséhez való jog (ahogyan azt a jelen tájékoztatóban részletezzük), a személyes adatok helyesbítésének kéréséhez való jog, a személyes adatok törlésének kéréséhez való jog, a személyes adatok kezelésének korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog, a személyes adatokhoz való hozzáférés joga, a személyes adatok bizonyos formáinak kezelése elleni tiltakozás joga, az automatizált döntések és a profilalkotás elleni kifogás benyújtásához való jog, a hozzájárulás bármikori visszavonásához való jog, valamint a felügyeleti hatósághoz történő panasztétel joga. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit jelentenek a gyakorlatban az egyes jogok, valamint azt, hogy Ön mikor és hogyan gyakorolhatja a jogait.

A tájékoztatáshoz való jog

Ez az EU régióra vonatkozó tájékoztató és A Viber adatvédelmi szabályzata  részletesen és közérthetően ismerteti a cégünk által alkalmazott gyakorlatot. Itt minden szükséges információt megtalál. Bármely további kérdésével forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A helyesbítéshez való jog

Ha Ön szerint az általunk tárolt adatok pontatlanok vagy hiányosak, bármikor módosítani tudja azokat a mobilkészüléke Viber beállításokon belül található profilbeállítások segítségével. Ha nem találja, amit keres, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A törléshez való jog

Megkönnyítettük Önnek, hogy törölje korábbi adatait az alkalmazásból, miközben továbbra is használhatja azt. Egyszerűen érintse meg az adatok törlése gombot az adatvédelmi beállításokban. A rendszer törli az összes olyan adatot, amelyet a szolgáltatásnyújtáshoz vagy egyéb okból nem szükséges megőriznünk. Nem kell aggódnia – kizárólag ezek az adatok törlődnek, a telefonján található Viber Alkalmazásban tárolt csevegései természetesen nem törlődnek.

Ne feledje, hogy Viber-fiókja inaktiválásakor az összes adat és csevegés automatikusan törlődik az eszközeiről.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Lehetővé tesszük, hogy Ön a mobilkészülékén található Viber adatvédelmi beállítások segítségével bizonyos adatkezelési műveleteket letiltson. Ön dönti el, hogy mely adatkezelési műveleteket kívánja letiltani. Bármikor módosíthatja mobileszköze operációs rendszerének beállításait is, megakadályozva a hozzáférést bizonyos adatokhoz, például az Ön pontos tartózkodási helyéhez – előfordulhat azonban, hogy ezzel a felhasználói élményt is korlátozza.

Az adathordozhatósághoz való jog

Létrehoztunk egy „adatok lekérése” gombot a mobileszközön található adatvédelmi beállításokban, hogy Ön a fiókjához tartozó adatokhoz egyszerűen hozzáférhessen. Amint ez elkészül, a Viber megküldi Önnek az ezeket az adatokat tartalmazó fájlt.

A hozzáféréshez való jog

Ezekhez az adatokhoz a Viber adatvédelmi beállításaiban található adatok lekérése gomb segítségével férhet hozzá. Bármely további kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot.

A tiltakozáshoz való jog

Önnek joga van tiltakozni az adatkezelés bizonyos formái ellen, melyhez fel kell vennie a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal. Ehhez töltse ki ezt az online űrlapot, amelyben kifejtheti, milyen különleges körülmények indokolják a tiltakozást. Ha e-mail üzeneteket kap a Vibertől, bármikor leiratkozhat az üzenetküldésről az üzenet végén található linken vagy az ügyfélszolgálaton. Lehetővé tesszük továbbá, hogy Ön a mobilkészülékén található Viber adatvédelmi beállítások segítségével bizonyos adatkezelési műveleteket letiltson.

Az automatizált döntések és a profilalkotás elleni kifogás benyújtásához való jog

A Viber automatizált döntéshozatal során kizárhatja a felhasználót, aki esetén felmerül a gyanú, hogy szolgáltatásainkat jogszerűtlenül vagy a felhasználási feltételeinkbe ütköző módon használja. Ha Ön szerint a fiókja letiltása jogellenes volt, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Amennyiben személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján gyűjtöttük vagy kezeltük, bármikor joga van visszavonni a hozzájárulását.

Ha meg szeretné ismerni vagy gyakorolni szeretné ezeket a jogokat, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Viberrel az alábbi elérhetőségeken.

  • Online űrlapunk elérhető a következő címen: https://help.viber.com/en/contact – kérjük, válassza az „adatvédelmi megkeresés” vagy a „GDPR-megkeresés” kategóriát.
  • Az alkalmazásban található „kapcsolat” űrlap segítségével.
  • E-mail: DPO@viber.com
  • Levélben:
    Viber Media S.à r.l.,
    Data Privacy Officer
    2, rue du Fossé, L-1536
    Luxembourg, Grand Duchy of Luxembourg.

Ha további információkra van szükségünk, a kérései teljesítése érdekében felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az adatkezeléssel kapcsolatban bejelentést tehet fő felügyeleti hatóságunknál vagy bármely más illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál. Fő felügyeleti hatóságunk a Luxemburgi Nagyhercegség Nemzeti Adatvédelmi Bizottsága.

A fentieken túl a Viber az alábbiak szerint bizonyos választási és ellenőrzési lehetőségeket biztosít Önnek a személyes adataival kapcsolatban:

  • Lehetőséget biztosítunk arra, hogy az üzeneteket bármikor, az elküldést követően is törölje vagy szerkessze (az üzenetek törlődnek vagy szerkesztve jelennek meg Önnek, az ismerősei és a Szolgáltatásaink számára).
  • Az Alkalmazásban saját adatvédelmi beállításait úgy is beállíthatja, hogy módosítja az Ön online státusza láthatóságát.
  • Ki is kapcsolhatja a „látta” értesítést, hogy a többi felhasználó ne tudja, elolvasott-e valamely üzenetet.
  • Dönthet úgy, hogy nem osztja meg a fényképét és/vagy születésnapját, vagy nem engedi meg, hogy más felhasználók név szerint Önre keressenek.
  • Készüléke beállításainak módosításával további lehetőségek állnak a rendelkezésére, többek között módosíthatja alkalmazásunk engedélyeit, például a GPS-tartózkodási hely megosztását, a partnerlistához való hozzáférést stb.
  • Ha nem kíván marketingértesítéseket kapni a Vibertől, elutasíthatja azokat a rendszerbeállítások módosításával, vagy kérésével ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat. Ha pedig feliratkozott a Viber promóciós e-mailjeire, bármikor leiratkozhat bármelyik ilyen e-mailről.
  • Botoknak küldött üzenetek, botra történő előfizetés esetén az adott botot felügyelő rendszergazda értesítéseket és személyes üzeneteket küldhet az Ön részére. Ha nem szeretne ilyen értesítéseket kapni, a fiókbeállítások módosításával az értesítéseket bármikor elutasíthatja vagy letilthatja.
  • Az alkalmazás adatvédelmi beállításainál található kapcsolók segítségével beállíthatja, hogy engedélyezi-e szolgáltatásaink testreszabását az Ön személyes adatai alapján.

Ugrás az elejére

Az EU régióra vonatkozó adatvédelmi tájékoztató módosítása

Időről időre módosíthatjuk ezt az EU régióra vonatkozó adatvédelmi tájékoztatót. Ha ez megtörténik (kisebb módosítások kivételével), értesítjük Önt az Alkalmazásunkon és a weboldalunkon keresztül.

Időről időre módosíthatjuk vagy frissíthetjük ezt az adatvédelmi tájékoztatót.

Ha módosítjuk ezt az adatvédelmi tájékoztatót (a technikai módosítások kivételével), értesítjük Önt a változásokról. Amennyiben a jelen adatvédelmi tájékoztató módosításai alapvetően befolyásolják az adatkezelés jellegét, vagy egyébként jelentős mértékben érintik Önt, megfelelő határidővel előzetes értesítést küldünk Önnek, hogy lehetősége legyen gyakorolni a jogait (pl. tiltakozni az adatkezelés ellen). A jelen adatvédelmi tájékoztató legutóbbi módosítása az „Utolsó frissítés” címszó alatt jelenik meg.

Ugrás az elejére

A jelen GDPR szerinti adatvédelmi tájékoztató PDF változata az EGT- és az Egyesült Királyságon belüli felhasználók számára: A Viber GDPR szerinti adatvédelmi tájékoztatója, 2022. március

Előző GDPR szerinti adatvédelmi tájékoztató PDF verziója: A GDPR szerinti adatvédelmi tájékoztató november 2019